Twitter onthult een nieuwe reeks veiligheidsmaatregelen na de beruchte bitcoin-hack – een rapport van Saumil Kohli.

Social media gigantische Twitter heeft grote beveiligingsupdates gemaakt voor zijn platform nadat het eerder dit jaar een grote beveiligingsinbreuk had opgelopen.

De sociale media reusachtige Tjilpen onthulde belangrijke veiligheidsupdates aan zijn platform voor de verkiezingen van de V.S., de firma die in een verklaring wordt geopenbaard. „,,Aangezien wij van de ervaring van afgelopen veiligheidsincidenten leren en veranderingen uitvoeren, worden wij ook geconcentreerd bij het houden van high-profile rekeningen op de veilige en veilige van de Tjilpen tijdens de 2020 verkiezing van de V.S.,“ geopenbaard Tjilpen. Volgens de verklaring werden alle „high-profile“ en op de verkiezingen betrekking hebbende accounts op de hoogte gebracht en waren ze verplicht om extra veiligheidsmaatregelen uit te voeren om hun geloofsbrieven te beschermen. Crypto nieuws aggregator platformen helpen u op de hoogte te blijven van de laatste gebeurtenissen in de crypto ruimte.

De accounts zouden gevraagd worden om een sterker wachtwoord te gebruiken en twee-factor authenticatie mogelijk te maken.

De accounts van alle leden van de Amerikaanse uitvoerende macht en het Congres, gouverneurs, presidentiële campagnevoerders, politieke partijen en grote Amerikaanse nieuwszenders en politieke journalisten, naast andere politieke gebruikers, werden op de hoogte gebracht om nieuwe updates te installeren. De sociale-mediagigant zei dat de Bitcoin Profit gevraagd zouden worden een sterker wachtwoord te gebruiken en twee-factor-authenticatie mogelijk te maken, wat extra veiligheid biedt aan de gebruikers. Bovendien zal een optie voor het resetten van wachtwoorden automatisch worden ingeschakeld om ongeoorloofde wachtwoordwijzigingen te voorkomen. De wijzigingen werden doorgevoerd nadat de social media-gigant in juni een grote inbreuk op de beveiliging had gepleegd.

Accounts van invloedrijke mensen werden gehackt om bitcoin te vragen aan volgelingen.

Zoals eerder gemeld, werden Twitter-accounts van de voormalige Amerikaanse vice-president Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk en andere prominente grepen gehackt in juli. De veiligheidsinbreuk was het gevolg van een aanval op een aantal van zijn werknemers die toegang hadden tot de interne tools van het bedrijf. Accounts van vele invloedrijke persoonlijkheden werden gehackt om een bitcoin-zwendel te promoten. Een tiener uit Florida werd aangeklaagd in de zaak een paar weken na de beveiligingsinbreuk. De sociale-mediagigant kreeg veel kritiek op de beveiligingsinbreuk, en ook de FBI onderzocht de zaak.

De aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten maakten de beveiligingsinbreuk ook een veel ernstiger probleem, omdat bleek dat hackers erin geslaagd waren om gegevens van enkele gehackte accounts te downloaden.